• De Madonna van het (Oer) Woud

    16 mei 2023

    In deze (foto) collage op rijstpapier beeld ik de Oermoeder uit in de vorm van de donkere Madonna uit Peru, die naar Nederland verhuisd is. Onder haar drie foto's van een en dezelfde omgevallen Boom uit het Kralingse Bos. Deze oude Beukhaag groeit gewoon door terwijl die half verzakt is en vogels, vlinders, kinderen, volwassenen en honden spelen op de stam en genieten van de krachtige en zachte energie van deze boom, die bijzonder wordt wanneer je het voelt. Voor mij de ultieme 'Oer' energie. De middelste boom is uitgeknipt in de vrouwelijke vorm en vastgemaakt op geschept papier van plantenresten, waarin de planten nog te zien zijn.
    De basis van de collage wordt gevormd door een hart van 10 waxinelichtjes met daarin twee stenen: een steen afkomstig uit Isla de la Luna (Titikaka meer) en een steen uit Sakkarah (Egypte). 
    De donkere Madonna en het hart met stenen zijn gefotografeerd in een voormalige kerk in de buurt van Rotterdam, waar nu een serene stilte en rust heerst en tegelijkertijd een enorme Eigentijdse nieuwe Levensenergie.

    Lees meer >> | 6 keer bekeken