(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Afnemende Maan

2012

De afnemende maan in drie fases boven een onrustige zee. Een periode van loslaten van zaken, personen en situaties, die niet meer dienen. Weer terug naar de essentie van liefdeskracht met reflectie en geduld.

Nieuwe Maan

2012

De Nieuwe Maan boven een donkere zee. Er is geen maan te zien, wel te weten? De nieuwe maan kan een gevoel geven van een nieuw begin, vanuit de essentie weer 'opnieuw' kunnen beginnen, iedere maan(d) opnieuw.

Schrikkelkind

2012

Een androgyne 'kop' in bewegende ronde lijnen. De voorkant van de gelijnamige dichtbundel 'Schrikkelkind'

Volle Maan

2012

De volle maan verlicht een glad wateropppervlak. Door de volle maan is de nacht licht. Een tijd van wijsheid, onrust, gekte en geilheid. Van uitbundig plezier en andere heftige gevoelens.

Wassende Maan

2012

De wassende maan boven een vrijwel gladde zee. Tijd voor groei, hoop, verwachtingen.

Schiermonnikoog

2010

De boot vertrekt van Schiermonnikoog. Nog even kijk ik naar de vuurtoren en de watertoren. Een meeuw vliegt voorbij.

Toscane

2010

Wat is Toscane nog meer behalve een groene vlakte, een groepje pijnbomen, een heuvelrug in de verte en een oude boerderij met een rood dak? ook met een grijze lucht blijven de kleuren helder.

De Schiere Monnik

2009

Het baken bij de Kobbeduinen. De schaduw van een man, die een foto neemt. Het landschap is als een lappendeken, de lucht is in beweging.

Vuurtoren in de storm

2009

Vuurtoren in de storm

Waddenlicht

2009

De Waddenkant van Schier. Wachten op de boot. Het waait. De lucht lijkt lila, het wolkendek breekt.

naar Auguste Rodin

2008

Deze jongeling grijpt naar zijn hoofd in de wetenschap dat hij nu volwassen is. Een van de eerste realistische beelden van Auguste Rodin, genaamd 'Het Bronzen Tijdperk'. Het gebruik van potloden met verschillende hardheidsgraad benadrukt de kracht en kwetsbaarheid van dit model.

Spirits Never Die

2001

Na de gebeurtenissen op 11 september 2001 moest ik het een plek geven door te schilderen wat er had plaatsgevonden. De heftige beelden, die we allemaal via de media tot ons lieten komen. Hoe dit te ontschuldigen? Weer in balans te brengen? Met dit schilderij 'Spirits Never Die' voelde ik daar een kleine bijdrage aan te kunnen leveren. De twee zuilen van licht, die ik schilderde op de plek waar de Twin Towers hadden gestaan, vroegen om de woorden van de mensen, die daar omkwamen. Een van hen was de man, die zijn vrouw belde en zei: "I love you, I love you forever, spirits never die".

Tosca

1996

Tosca was een jong model met een heldere blik. Ze wilde haar broekje aanhouden. Haar blonde borstjes waren bijna te breekbaar om te schilderen, in aquarel ging het nog net.