(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Boterbloem

2019

Kun je iets gelers voorstellen dan een boterbloem?
Deze bloem met lekkere naam moet je niet eten, want is giftig, maar genieten van de prachtige gele kleur en vorm kan des te meer! Door extreme uitvergroting lijkt de bloem van dichtbij geschilderd en op afstand haarscherp, net als een schilderij. Deze 'omgekeerde techniek' pas ik dit jaar voor het eerst toe op mijn mooiste natuurfoto's. 

Varens

2019

Hoe groen wil je het hebben? Deze uitrollende varens, waarbij ook nog de schaduw van Gandhi te ontdekken valt, fotografeerde ik in het voorjaar. De foto is uitvergroot en afgedrukt op forex.  Technisch: Panasonic DMC-G7 ISO 200, 81 mm, f 5,4, 1/400

Vergeet-Mij-Nietjes

2019

Hemelsblauwe Vergeet-mij-nietjes met een geel hartje: wie houdt daar nu niet van. De scherpstelling van deze sterk uitvergrote foto is zodanig gekozen dat de zachte tinten in elkaar overvloeien wanneer je dichtbij staat. van veraf kijken de bloemen je haarscherp aan.  technisch: Panasonic DMC-G7, ISO 640, 92 mm, f5,4, 1/200

De Meeuw

2019

De Meeuw slaat zijn vleugels wijd uit en vliegt weg bij de Laurenskerk in Rotterdam. Waar zou hij heen gaan? Of is het een zij? De turquoise vlaggemast en de gouden wijzerplaat van de Laurenskerk kleuren subtiel op de achtergrond. De snavel en ogen van de meeuw steken haarscherp af tegen de grijze lucht. De staartveren als van doorzichtig kant. De vleugeltips laten een subtiele beweging zien. Een lucky shot... De foto wordt afgedrukt op canvas, andere dragers bespreekbaar. Oplage: maximaal 150, genummerd

Evenwichtskunstenaar aan Zee

2020

Op een verlaten kust balanceert een vrolijke man met erect geslacht op een antieken kastje, de lucht is vol van spiralen en de zee schuimt uitbundig. Is het de zon of de volle maan, waaronder de man zijn balans zoekt? Het is een kunstenaar, deze clown, die graag uit de verf komt terwijl hij zelf niet beschilderd is.  Dit werk is een duokunstwerk: getekend door Manuel Kneepkens en ge/beschilderd door mij.  Een nieuwe kunstvorm in de beeldende kunst.

Centraal Station

2019

Het Centraal Station in Rotterdam, alias 'De Haaienbek' in een vierkant werk op doek met sprankelende kleuren en zo minimalistisch mogelijk. Een internationaal gevoel van vrijheid krijg ik wanneer ik over het plein voor het Centraal Station in Rotterdam loop. Dit werk doet mee aan de Kunstveiling en feestelijke afsluiting van Kunstroute Kralingen Crooswijk op 11 oktober 2019 vanaf 17.30 in : FLEURS DEPOT, IJSCLUBSTRAAT 13-B, ROTTERDAM

Liggend vrouwelijk Naakt

2018

Een liggend vrouwelijk naakt in krijt ligt ontspannen met haar hoofd op een kussen. De tekenaars staan voor haar en zij laat zich in alle rust vastleggen in lijnen op papier. Na het tekenen is de figuur uitgeknipt en op aquarel papier geplakt op een losse manier zodat er zelfs een klein 3d effect onstaat.

Schrikkelkind

2012

Een androgyne 'kop' in bewegende ronde lijnen. De voorkant van de gelijnamige dichtbundel 'Schrikkelkind'

Schiermonnikoog

2010

De boot vertrekt van Schiermonnikoog. Nog even kijk ik naar de vuurtoren en de watertoren. Een meeuw vliegt voorbij.

Toscane

2010

Wat is Toscane nog meer behalve een groene vlakte, een groepje pijnbomen, een heuvelrug in de verte en een oude boerderij met een rood dak? ook met een grijze lucht blijven de kleuren helder.

De Schiere Monnik

2009

Het baken bij de Kobbeduinen. De schaduw van een man, die een foto neemt. Het landschap is als een lappendeken, de lucht is in beweging.

Vuurtoren in de storm

2009

Vuurtoren in de storm

Waddenlicht

2009

De Waddenkant van Schier. Wachten op de boot. Het waait. De lucht lijkt lila, het wolkendek breekt.

naar Auguste Rodin

2008

Deze jongeling grijpt naar zijn hoofd in de wetenschap dat hij nu volwassen is. Een van de eerste realistische beelden van Auguste Rodin, genaamd 'Het Bronzen Tijdperk'. Het gebruik van potloden met verschillende hardheidsgraad benadrukt de kracht en kwetsbaarheid van dit model.

Hameau de la Pene

2001

Een roze lucht Een geel korenveld Een soezende boerderij in de namiddag. De borsten van moeder aarde..

Spirits Never Die

2001

Na de gebeurtenissen op 11 september 2001 moest ik het een plek geven door te schilderen wat er had plaatsgevonden. De heftige beelden, die we allemaal via de media tot ons lieten komen. Hoe dit te ontschuldigen? Weer in balans te brengen? Met dit schilderij 'Spirits Never Die' voelde ik daar een kleine bijdrage aan te kunnen leveren. De twee zuilen van licht, die ik schilderde op de plek waar de Twin Towers hadden gestaan, vroegen om de woorden van de mensen, die daar omkwamen. Een van hen was de man, die zijn vrouw belde en zei: "I love you, I love you forever, spirits never die".

Tosca

1996

Tosca was een jong model met een heldere blik. Ze wilde haar broekje aanhouden. Haar blonde borstjes waren bijna te breekbaar om te schilderen, in aquarel ging het nog net.