De MADONNA van het (Oer)Woud

De MADONNA van het (Oer)Woud

50 x 70 cm, © 2023, prijs op aanvraag
Tweedimensionaal | Schilderkunst | Acryl | Op doek
Getoond op Maria, Heilige Kracht & Oneindige Goedheid, een vrouwelijke kijk op religie
In dit werk beeld ik de Oermoeder uit in verschillende vormen: de donkere Madonna uit Peru in een gouden licht aan de bovenzijde. Onder haar drie afbeeldingen van een oude omgevallen Beukhaag uit het Kralingse Bos. Deze groeit gewoon door terwijl die half verzakt is en vogels, vlinders, kinderen, volwassenen en honden spelen op de stam en genieten van de krachtige en zachte energie van deze boom. De ultieme 'Oer' energie zoals die in het Bos te voelen is. De middelste boom is uitgeknipt in de vrouwelijke vorm en vastgemaakt op geschept papier van plantenresten, waarin de planten nog te zien zijn.
Aan de basis van het werk een hart van 10 waxinelichtjes met daarin twee stenen: een steen afkomstig uit Isla de la Luna (Titikaka meer) en een steen uit Sakkarah (Egypte). 
De donkere Madonna en het hart met stenen zijn gefotografeerd in een voormalige kerk in de buurt van Rotterdam, waar nu een serene stilte en rust heerst en tegelijkertijd een enorme Eigentijdse nieuwe Levensenergie. Dit werk is te zien als onderdeel van een Vierluik op de expositie MARIA, heilige Kracht en Oneindige goedheid in Art Centre Rotterdam tot en met 6 augustus.