De Kracht van het archetype MARIA uitgebeeld in 4 verschillende verschijningsvormen (nu te zien in Citykerk 'Het Steiger' in Rotterdam t/m/ 9 juli 2023): 1. MARIANNE, de menselijke Maria, belichaamd in een jonge vrouw 2. MOEDER MARIA, Eerste oogcontact tussen Moeder en Lichtkind 3. MARIA MAGDALENA, in Avalon, op weg naar verbinding 4. DE MADONNA van het (Oer) Woud

uit 2023 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

De MADONNA van het (Oer)Woud

2023

In deze (foto) collage op rijstpapier beeld ik de Oermoeder uit in de vorm van de donkere Madonna uit Peru, die naar Nederland verhuisd is. Onder haar drie foto's van een en dezelfde omgevallen Boom uit het Kralingse Bos. Deze oude Beukhaag groeit gewoon door terwijl die half verzakt is en vogels, vlinders, kinderen, volwassenen en honden spelen op de stam en genieten van de krachtige en zachte energie van deze boom, die bijzonder wordt wanneer je het voelt. Voor mij de ultieme 'Oer' energie. De middelste boom is uitgeknipt in de vrouwelijke vorm en vastgemaakt op geschept papier van plantenresten, waarin de planten nog te zien zijn.
De basis van de collage wordt gevormd door een hart van 10 waxinelichtjes met daarin twee stenen: een steen afkomstig uit Isla de la Luna (Titikaka meer) en een steen uit Sakkarah (Egypte). 
De donkere Madonna en het hart met stenen zijn gefotografeerd in een voormalige kerk in de buurt van Rotterdam, waar nu een serene stilte en rust heerst en tegelijkertijd een enorme Eigentijdse nieuwe Levensenergie.   en dat op een rol van kwetsbaar rijstpapier om de Kracht en Kwetsbaarheid uit te drukken.  

Maria, de Moeder

2023

Moeder Maria terwijl ze voor het eerst in de ogen van haar Lichtkind kijkt.

Omringd door een Roos en een Mariadistel, beiden met doornen, symbool voor de diepe pijn waar ze als bevallende vrouw ook doorheen gaat en linksonder symbolisch de putdeksel van de Rode Bron van de Chalice Wells in Glastonbury, rechtsonder de foetus zoals die 9 maanden gedragen is. 

Maria Magdalena in Avalon

2023

Maria Magdalena is in Avalon, het huidige Glastonbury, en loopt de innerlijke weg alleen, als een schildpad, langs de bronnen, met 7 stenen, die allemaal een plekje vinden, om uiteindelijk haar geliefde Jeshua te ontmoeten bij de Tor.
Dit schilderij beeldt het moment uit dat Maria Magdalena gewaar wordt waar de laatste steen gelegd mag worden en dat haar geliefde daar ook zal zijn, maar dat er nog een lange slingerende weg te gaan is. 
Ook is de levensboom te zien.

Marianne

2023

Dit schildersmodel, dat in het echt ook ‘Maria’ heette, is omgedoopt in ‘Marianne’,
de kleine Maria. De naam ‘Maria’ of afgeleiden daarvan is wellicht de meest voorkomende naam voor vrouwen en (katholieke) mannen. De naaktheid geeft de puurheid aan, de onschuld, het niets verborgen hoeven te houden.
Het lichaam zoals ieder mens op aarde heeft meegekregen. Onschuldig en Puur.
Marianne kijkt je aan: ‘Kijk maar, ik zie je zoals jij mij ziet’.